Keynote

It’s about bloody time

Doorbreek de stilte.

N

Energieke eye-opener

N

Voor een groot publiek & iedere gender identiteit

N

Krachtige ondersteuning van inclusie en persoonlijke vitaliteit

Waarom voelt het ongemakkelijk om in de bus plaats te nemen naast een vrouw, als je weet dat zij menstrueert? En waarom nemen we aan dat anderen daar nóg meer moeite mee zullen hebben, dan wij zelf al?

Vragen die opkwamen na een onderzoek uit 2022.

Onder met name hoog opgeleide mensen.

Stigma’s zijn nog springlevend.

Ze zijn hier, en zo lang ze er zijn, brengen ze mensen schade toe. Ze veroorzaken pijn, verlies, schade en schaamte. We navigeren er massaal behendig omheen. We zijn te nerveus om te benoemen of te vragen en te bang om hulp te zoeken. En daarmee creëren we massaal werkomgevingen waar mensen “niet klagen maar dragen”.

En wanneer mensen te lang sterk moeten zijn… breken ze.

Het is toch ook niet mijn probleem?

Dat is het potverdorie wel. Je wordt geconfronteerd met het verzuim, je ziet de burn-out cijfers ieder jaar passeren. Als jouw mensen de skills niet bezitten om met een nieuwe IT implementatie aan de slag te gaan, of met AI te werken, dan verzorg je opleidingen. Want je wilt dat ze vaardig zijn. Ontwikkeling van je personeel leidt tot betere prestaties, zinvollere keuzes en blije mensen. Hoe anders is de menopauze? Of de mentale effecten van de menstruatiecyclus? Als de kennis ontbreekt, waarom bied je die dan niet?

Krachtige katalysator voor jouw event

Daadwerkelijke transformatie manifesteert zich pas, wanneer je mensen weet te raken. Met emotie. Met humor. Met vragen en onderwerpen waar de meeste mensen flink ongemakkelijk van worden. Maar wat stiekem razend fascinerend is.

Verbazing. Herkenning. Opluchting.

Zet mij op het podium en ik doorbreek de taboes; doorbreek de stilte.

Zodra we kunnen lachen en praten over ons opmerkelijke handelen rondom vitale levensfuncties, kan er ook daadwerkelijk iets veranderen

Na dit verhaal durven mensen te vertellen, te vragen. Ze leggen verbinding met elkaar, en dat werkt als een tierelier. Opeens worden er oplossingen gevonden, voor problemen die eerder als vanzelfsprekend werden aangenomen. Mensen zijn ontzettend creatief, als ze niet tot conformiteit gedwongen worden.

Vitaliteit, productiviteit en welbevinden onder werknemers en collega’s nemen toe. Mensen worden blij. En jij ook. 

Waarom boek je mij?

In de schijnwerpers verander ik in een podiumbeest, met volle focus op jouw publiek. Met een sprankelende performance zet ik de toon voor de opening, kern of afsluiter van je event. 

“De grootste misvattingen ontstaan,
wanneer mensen elkaar niet begrijpen”

Dit is een performance met inhoud. Ik ben bioloog en sta robuust geworteld in wetenschap en kennis. Die kennis vertaal ik behendig in aantrekkelijke taal en plaats ik in relevante context. Handig, want dan is het geleerde ook daadwerkelijk toepasbaar.

Ik maak gemakkelijk contact met grote groepen mensen; en dat valt op. De universiteit van Wageningen nomineerde me 4x tot Teacher of the Year en gaf me een Excellent Education Award.

Ik vermoed dat ze dat deden, omdat mensen mijn presentaties onthouden. 

Plaats me op je podium. En maak je event onvergetelijk.

Praktisch

  • 15 of 30 minuten
  • Voor groot of klein publiek
  • Organisaties, events, congressen