Traject Wijze Vrouw
Hormonen en balans in de overgang
over de biologie van jouw lichaam (en waarom kennis zo zinvol is)
Via kennis én in contact met je lijf, voelen en ontdekken wat jou goed doet in de overgang
Voor iedereen die de perimenopauze bewust en met aandacht wil beleven
Tal van thema’s waardoor je jouw vitaliteit en gezondheid snapt, en daardoor ook kunt verbeteren
Wie zou je zijn, als belemmeringen wegvallen?
Wat mag lichter worden?
Niet iedere vrouw heeft last van de perimenopauze.
Ze beleeft hem wel.
Het is ontzettend zinvol om te begrijpen wat er verandert in je lijf en in je brein. Daarmee kun je ervaringen veel gemakkelijker herkennen en in context plaatsen. Sterker nog: je kunt gaan anticiperen, voorspellen, en daarmee behendig slimme keuzes maken die bij jou passen. Keuzes de jouw gezondheid én vitaliteit op de korte en lange termijn ondersteunen.
Vrouwen leven gemiddeld langer dan mannen. Maar ze leven minder lang in goede gezondheid (cijfers: CBS).
Het is zo waardevol om te ontdekken wat past bij jouw lijf, bij jouw “zijn”. Je bent biochemisch uniek. Vrij vertaald: je bent van binnen net zo verschillend van andere mensen, als je dat van buiten bent.
Dus wat de jaren van fluctuerende hormoonspiegels voor jou gaan betekenen, is niet uit wikipedia op te duikelen. Dat is iets om te ontdekken.
Begrijpen wat er verandert in je lijf, is ontzettend waardevol. Opeens kun je je eigen gezondheid, vitaliteit en energie positief beïnvloeden.
In verschillende culturen was er veel respect voor vrouwen. Zij werden gezien als dragers van kennis, scherpe intuïtie en heldere spirituele energie. Onze maatschappij lijkt dat soms te vergeten.
Het Traject heeft een solide wetenschappelijke basis.
En tegelijkertijd… een holistisch karakter.
We zijn immers zo veel meer dan hoofden op een lichaam. We bezitten ongelooflijk dierbare levensenergie en dragen allemaal onze eigen verhalen en patronen met ons mee. Ook deze invloeden vinden vanzelf hun weg en ruimte in het Traject.
Praktisch
- 2 live bijeenkomsten, inclusief wandelingen
- 1 online bijeenkomst
- 2 maanden contact
- min. 3, max. 8 deelnemers
- vaak vergoeding mogelijk vanuit vitaliteitsbudget: zie “downloads” voor stappenplan
Reviews
Hoe is het Traject opgebouwd?
Het Traject is bewust een programma van 8 weken: circa 2 cycli.
Omdat de ervaring leert, dat je via ervaringen leert.
Het ruime tijdsbestek geeft de mogelijkheid:
* te reflecteren
* te voelen
* vragen te stellen die misschien niet meteen in de eerste week opkomen.
Het doel?
Waarschijnlijk kun jij het beste formuleren wat je uit dit traject hoopt te halen. Want iedereen start met een ander doel voor ogen. Sommige vrouwen hebben de overgang nog niet bereikt, maar willen zich graag alvast voorbereiden. Anderen willen graag begrijpen wat er gebeurt en voelen een helder verlangen naar verdieping van de biologische kant van het verhaal. Weer anderen ervaren veel klachten; voor hen is de overgang zwaar. Zij zoeken naar verlichting van de klachtenpatronen die bestaan.
Waar het traject voor ontworpen is:
De biologie van de overgang begrijpen.
Ontdekken wat de hormoonschommelingen doen met jouw lijf, je metabolisme, je energie, focus en levensvreugde. En hoe je daar behendig slimme keuzes in kunt maken.
Er is ruimte om al je vragen te stellen; weet dat ik 8 weken lang met je meedenk.
Contact met andere vrouwen: iedereen die deelneemt aan het Traject, kiest heel bewust voor haar welzijn en eigen ontwikkeling. Regelmatig komt er juist vanuit de groep ook veel inspiratie en steun.
Wat is de inhoud van het traject?
Onderwerpen die zeker aan bod komen:
Hoe fluctueren hormonen tijdens de overgang? Welke twee belangrijke fasen zijn er te onderscheiden? En waarom is het zinvol dit te weten?
Stress, werkdruk en dominostenen. Wat doet stress met je lijf en met je hormonen? Welke situaties, keuzes en ervaringen leveren een “cascade” aan effecten op?
Voeding: wat geeft jou balans en energie? Wat zijn effecten van micro- en macronutriënten? Wat doen emoties en sociale bijeenkomsten?
Communicatie met anderen; in het bijzonder de mensen die jou nabij staan, en je collega’s en/of leidinggevenden op je werk. We brainstormen over strategieën om taboes doorbreken en grenzen aan te geven. Wat werkt wel? Wat werkt soms? En wanneer dan?
Werk & overgang; welke aanpassingen zijn zinvol en haalbaar? Welke veranderingen zijn goed te realiseren? En wat heb je daarvoor nodig?
Ja, ik wil! Hoe ziet het Traject er heel concreet uit?
Je bent van harte welkom.
Het Traject bestaat uit 3 bijeenkomsten en 8 weken lang contact.
Week 1: eerste bijeenkomst en wandeling.
Dit is zowel een kennismaking als echte kennis-sessie: je gaat de biologie van de overgang begrijpen en doorzien.
Je ontvangt een dagboek om je eigen cyclus of overgang te volgen, en te ontdekken wat hormonen met jou doen. Omdat het ook heerlijk én heilzaam is om buiten te zijn, gaan we dat ook zeker doen.
Halverwege: online bijeenkomst.
We bespreken het thema “Vitaliteit & Stress” én communicatie daarover, vanuit verschillende invalshoeken: wetenschap, ervaringen, metaforen.
Omdat we nu al enkele weken contact hebben, is het vaak ontzettend leuk elkaar weer te treffen.
Week 8: online afsluiting.
De focus ligt op “Werk & overgang” en “Voeding”, met veel ruimte voor vragen en ervaringen. We hebben nu al 8 weken contact, en de kans is groot dat je al flink doorziet wat de overgang voor jou betekent.
Hoewel het Traject hier eindigt, zal je bewustzijn vanaf nu alleen nog maar verder groeien.
Gedurende het hele Traject kun je mij en andere deelnemers bereiken.
En dát blijkt ontzettend waardevol. Tips uitwisselen, vragen kunnen stellen; het geeft het Traject veel verdieping.
Je bent uiteraard volledig vrij zelf te bepalen of je actief deelneemt in de whatsapp groep, of liever meer op de achtergrond blijft. Alles is oké.