Traject Wijze Vrouw

Wijze Vrouwen op de Werkvloer

Meerdaagse training én waardering voor vrouwen in de overgang

N

Essentiele kennis voor gezondheid en vitaltiteit, in een kleine groep

N

Voor duurzame inzetbaarheid en persoonlijke vitaliteit tijdens de perimenopauze

N

Scala aan thema’s, fysiek en mentaal, toegespitst op jullie organisatie

Je hoeft geen doorgewinterde HR specialist te zijn om je te realiseren dat mensen die zichzelf ziek melden, het bedrijf niets opleveren.

Dit kost geld. Heel veel geld.

Want naast het huidige salaris, moet er ook vervanging worden betaald. Uiteraard kun je ook andere teamleden harder laten lopen. Waarna zij bezwijken onder te hoge werkdruk.

Zodra er in een organisatie effectief menopauzebeleid bestaat, geeft dat aantoonbare toename in ontspanning, welzijn, vitaliteit en productiviteit.

“Wat fijn dat je je deadlines weer haalt”

Het klinkt als een prachtig compliment. En het is heel menselijk om je conclusies te baseren op wat je kunt waarnemen. De gebroken nachten, paniekaanvallen en druk op persoonlijke relaties, blijven volledig ongezien.

Traject Wijze Vrouw biedt inhoudelijke ondersteuning

Het ongelooflijk zinvol om te begrijpen wat de perimenopauze is. Om het, vanuit een biologisch perspecief, te begrijpen en te doorzien. Daarna is het veel gemakkelijker om behendig slimme keuzes te maken, die je gezondheid en vitaliteit ondersteunen.

Deelnemers ontdekken hoe ze de biologische ontwikkelingen in hun lijf kunnen herkennen, zelfs voorspellen, en met veerkracht tegemoet kunnen treden.

Ze worden duurzaam inzetbaar.

Er zijn uitdagingen, absoluut. Veroudering is voor vrouwen simpelweg een flink stuk tumultueuzer dan voor mannen. It’s a bumpy ride, en dat willen verhullen levert alleen maar extra deuken op.

Gelukkig zijn ook écht wel kansen, als je ze wilt zien. En, nog veel belangrijker: als je bereid bent je te verdiepen in de onderliggende biologie. Zodat je daarna adequate acties kunt ondernemen, ruimte kunt geven, of de meest uitdagende uitdagingen milder kunt opvangen.

Praktisch

  • Traject van 2 tot 6 maanden
  • Min. 3, max. 20 deelnemers
  • Live of online
  • Brein, hormonen, biologie van de overgang; leiderschap, veerkracht, welzijn & gezondheid

Reviews

“Anneke is een zeer bevlogen, enthousiaste en kundige vrouw. In het traject Wijze vrouw wist Anneke haarfijn de biologie van de wisseling van de hormonen in de menopauze uit te leggen. Ik kan nu de bijbehorende ongemakken veel beter begrijpen en ook accepteren. Er was veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke vragen, en het uitwisselen in een kleine groep.
Tevens kreeg ik veel praktische tips rondom levensstijl en voeding en sport. Een pluspunt was voor mij de afwisseling van buiten zijn en online sessies.”

Adriane, 47, scrummaster

“In het contact met Anneke is er ruimte voor al mijn vragen en onzekerheden. Ze onderbouwt haar antwoorden met biologische feiten. Wat fijn om te begrijpen dat ik niet gek aan het worden ben. En dat er relatief makkelijke oplossingen zijn. Ik gun iedereen een gesprek met Anneke. Niet alleen om haar kennis, maar ook vanwege haar persoonlijkheid.”

Diana, 49, financial controller

“Zelf ben ik nog niet in de overgang, maar ik wil wel heel graag voorbereid zijn. Zodat ik mijn gezondheid tegen die tijd zo goed mogelijk kan ondersteunen.
Het leek me heel zinvol om te snappen wat er gebeurt, zodat ik op tijd slimme keuzes kan maken. Het Traject bleek daar fantastisch voor!
Het waren fijne bijeenkomsten, waarin we vanalles bespraken: ook veel vragen of onderwerpen waar we zelf mee kwamen. De biologie snappen is zo nuttig. Het geeft echt inzicht.
Eigenlijk zou iedere werkgever dit Traject standaard moeten aanbieden. Ik kon er uren voor opnemen, dat hielp al!”

Maaike, 43, researcher

Kennis en ervaringen delen; daar profiteert de hele organisatie van

Iedereen die deelneemt aan het Traject, kiest heel bewust voor haar welzijn en eigen ontwikkeling.

Bijeenkomsten verspreiden we gedurende een langere periode.

Zodat er ruimte is om te reflecteren, te voelen, en situaties te bespreken die bij jullie op de werkvloer plaatsvinden.

Zodra je fysieke en mentale symptomen beter begrijpt en herkent,
krijg je meer controle en inzicht in je eigen gezondheid en welzijn.

In verschillende culturen was er veel respect voor vrouwen. Zij werden gezien als dragers van kennis, scherpe intuïtie en heldere spirituele energie. Onze maatschappij lijkt dat soms te vergeten.

Hoewel het Traject een sterk wetenschappelijke basis kent, heeft het zeker een holistisch karakter. We zijn immers zo veel meer dan hoofden op een lichaam. We bezitten ongelooflijk dierbare levensenergie en dragen allemaal onze eigen verhalen en patronen met ons mee. Ook deze invloeden vinden vanzelf hun weg en ruimte in het Traject.

In een gemiddeld bedrijf, heeft de gemiddelde werknemer één eierstok. En een halve baarmoeder.

Gemiddelden zeggen bedroevend weinig. Als een organisatie een 7 scoort voor klanttevredenheid, dan is er absoluut werk aan de winkel. Hetzelde geldt voor het welzijn en de productiviteit van een team: mensen zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk. Persoonlijke afstemming en ondersteuning is super waardevol.

Sterker nog: verschillen tussen medewerkers zien en erkennen, is voorwaardelijk voor het ontwerpen en implementeren van beleid dat bijdraagt aan daadwerkelijke inclusie.

Laat iedereen in je team stralen; bied persoonlijke training.

En benut het volle potentieel van alle mensen. 

Wat is de prijs van verloren tijd?

Bij overgang, of perimenopauze, zijn fysieke en mentale effecten vaak een stuk minder evident. Vanuit onwetendheid, schaamte en soms zelfs schuldgevoelens, bespreekt slechts 5% haar klachten met de bedrijfsarts (bron: TNO, 2021)

Vrouwen blijven vechten, uit angst voor onbegrip of discriminatie. 

Ze houden zich sterk.

Maar wie te lang sterk moet zijn, breekt.

Met alle gevolgen van dien.